Uutta verkkokaupassa

Kirjapainostamme
Lana Vawser:
Kuulen Herran sanovan Uusi Aikakausi
www.lifenow.fi

Yhteistyö Ugandassa

Terveiset Ugandasta

2018

Loka-marraskuun vaihteessa (2018) olimme Ugandassa, Pekka, Anneli ja Jokelan Hannele täältä Kouvolasta. Seitsemän täyttä päivää perillä oli työntäyteistä aikaa, hengellistä opetusta koululaisille, kaksipäiväinen pastorien seminaari ja saarnaamista seurakunnan kokouksissa. Opetimme ja todistimme Jumalan suurista teoista. Opetimme siitä, miten uskoa eletään todeksi uudestisyntymisen jälkeen, miten eheydytään sisäisesti ja päästään vapaaksi siteistä, miten tärkeää on Sanan tunteminen ja tunnustaminen. Siellä kaivattiin opetusta. Hämmästyneinä kuuntelimme, kun kylistä tulleet pastorit seminaarissa tulivat kiittelemään meitä ja sanoivat, etteivät ole saaneet opetusta näistä asioista. He sanoivat, että teidän on tultava uudestaan antamaan opetusta. Herra siunatkoon heitä ja kastelkoon kaiken tuon kylvön, että se saisi tuottaa runsasta satoa.

Jaoimme lapsille itse tehtyjä (Sonja Linne organisoi talkooväen) kuvallisia kortteja, joissa oli mm. psalmi 23 ja erilaisia raamatunlauseita tai hengellisiä tekstejä. Ne olivat kuin kalleimpiakin aarteita heille ja näimme sitten myöhemminkin, kuinka he heiluttelivat näitä kortteja käsissään.
Kiitos teidän anteliaisuutenne, saimme viedä runsaan lahjan mukanamme. Se tuli todelliseen tarpeeseen paikassa, jossa kaikesta on tarvetta. Afrikan köyhyys ja siellä vallitseva pimeys muistutti oikein konkreettisesti siitä, miten vain Jeesuksessa meillä on valo. Sitä tarvitaan Afrikan pimeyden keskelle, mutta sitä tarvitaan yhtä lailla täällä omassa rakkaassa Suomen maassamme, jotta Jumalan totuus saisi vallata sydämemme!

Suunnittelimme paikallisen pastorin kanssa jo seuraavan Afrikan käynnin ajankohtaa ja sitä, että voisimme pitää pastoreille parin päivän eheytymis- ja vapautumisseminaarin. Rukoilethan meille viisautta ja varustusta ja myös aineellisia varoja sen toteuttamiseksi, sillä pastorit eivät itse kykene kustantamaan osallistumistaan. Tapahtukoon näissä kaikissa taivaallisen Isämme tahto!

Kiitos kaikille, jotka olette oma-aloitteisesti lahjoittaneet tähän työhön!

Haluaisitko Sinä osallistua työhön esim. lahjoittamalla varoja?

 

2017
Avustus- ja palvelumatka Ugandaan toteutui marraskuun alkupuolella 2017. Uganda on kooltaan noin 2/3 Suomesta, mutta asukkaita siellä on noin 40 miljoonaa. Kohteemme oli Viktoria-järven rannalla noin 120 km Kampalasta kaakkoon oleva 16.000 asukkaan pikkukaupunki nimeltään Katosi, jonne pastorit Timothy ja Janepher Kagooza ovat perustaneet paikkakunnan lasten auttamiseksi kristillisen keskuksen.

Pastori Timothy ja vaimonsa Janipher Pekan ja Annelin kanssa

Pastori Timothy ja vaimonsa Janipher Pekan ja Annelin kanssa

Keskus kantaa nimeä Community Concern Ministries ja sen työn kohteena on kaikkiaan noin 800 lasta, joista noin 500 on keskuksen alueella ja muut kylillä eri kohteissa. Osa lapsista on orpoja, osa vanhempien hylkäämiä ja heille keskus tarjoaa majoituksen ja ruuan. Osa lapsista asuu perheidensä luona, mutta perheet ovat köyhiä. Keskuksessa kaikki lapset käyvät koulua, jossa on 12 eri astetta.

Koulualuetta

Koulualuetta

Kaupunki tai ehkä pikemminkin kylä saa pääasiallisen toimeentulonsa kalastuksesta. Lisäksi asukkaat myyvät maatalouden tuotteita, kuten banaaneja ja vihanneksia. Lisäksi heillä on lehmiä, vuohia ja kanoja. Useimmilla perheillä ei ole sähköä, joten kodit ja kauppapaikat valaistaan kynttilällä. Vesi tulee kaivosta ja kannetaan kanistereilla. Sitä käytetään juomiseen ja pesu tapahtuu kylmällä vedellä. Pyykit pestään käsin. 

Myös kristillisellä keskuksella on jonkin verran maata, jossa kasvatetaan maissia, kassavaa ja papuja. Heillä on myös joitakin lehmiä ja kanoja. Näillä pyritään turvaamaan lapsille ravinto, sillä näin suuren joukon ruokkiminen on iso kustannus, mutta tarvitaan lisää maata ja esimerkiksi lehmiä ja kanoja tarvitaan enemmän, jotta ravintoa riittäisi kaikille. Ulkopuolinen tuki on vielä tässä vaiheessa välttämätöntä.

Kaupungissa osa on kristittyjä ja osa muslimeja. Muslimeilla on vielä voimassa moniavioisuus ja perheet voivat siten kasvaa suuriksi. Alueella on myös noituutta.

Chosen Generation

Chosen Generation

Koko Ugandassa HIV/AIDS on ollut suuri ongelma, mistä johtuen perheen toinen vanhempi tai molemmat ovat kuolleet ja lapset ovat jääneet keskenään pitämään huolta toisistaan. Perheissä on myös väkivaltaa, naisten ja lasten hyväksikäyttöä ja alkoholismia.

Keskuksen keskeisenä ajatuksena on opettaa lapset tuntemaan Jumala ja antaa heille koulutusta, niin että kasvaa uusi sukupolvi, jolla on uudet terveet ajattelutavat ja asenteet. Näin koko yhteisö voi muuttua.

Vesiprojektin avajaiset

Vesiprojektin avajaiset

Keskuksella on muutama rakennus, jotka sisältävät useita koululuokkia eri ikäisille ja majoitustilat. Lisätiloja ja kunnon wc:itä ollaan rakentamassa sitä mukaa, kun varoja ilmaantuu. Keskuksen läheisyydessä on seurakuntarakennus ja terveyskeskus. Meidän siellä ollessamme valmistui vesiprojekti, jonka avulla keskukseen saatiin puhdas juomavesi. Se on suuressa merkityksessä sairauksien voittamisessa ja siitä lapset ja aikuiset yhdessä toivat kiitoksen ja ylistyksen Jumalalle.

Anneli siunaa vesiprojektia

Anneli siunaa vesiprojektia

Seurakuntarakennuksen vieressä on valmistumassa seurakuntarakennus lapsille. Seinät olivat siinä jo pystyssä. Saimme antaa rahallisen avustuksen, jolla rakennukseen alettiin heti tekemään kattoa.

Kuva rakennuksesta

Lasten seurakuntarakennus, katto puuttuu

Koska katto suojaa liialta auringolta ja sateelta, sitä voi alkaa käyttää, vaikka siinä onkin vielä maalattia. Kiitos kaikille lahjoittajille! Myös lasten pyhäköulun opettaja erikseen lähetti kiitokset.

Veimme myös tietokoneen, erilaisia koulutarvikkeita sekä leluja ja pelejä, mm. suomalaisen mölkky-pelin, josta innostuivat kaikki, sekä lapset että opettajat.

Mölkky

Mölkkyä opettelemassa

Käydessämme yhdessä syrjäkylässä keskuksesta vietiin lapsille kenkiä, koska lapset tulevat kouluun avojaloin. Kenkiä ei kuitenkaan riittänyt kaikille, mutta yhdistyksemme kustansi lopuille lapsille kengät.

Oli valtavaa nähdä lasten ilo ja riemu kaikista tavaroista ja myös kengistä, joista he opettajan johdolla kiittivät yhdessä Jumalaa!

Meillä oli seitsemän päivän aikana viitisentoista kokousta, joissa palvelimme. Osa kokouksista oli lapsille, osa pastoreille ja johtajille, osa seurakunnassa ja lisäksi olimme pääkaupungissa kristillisessä radio-ohjelmassa (TOP-Radio, tower of praise), jolla on 3 miljoonaa kuulijaa.

Johtajien koulutustilaisuus

Johtajien koulutustilaisuus

Saimme puhua myös yliopisto-opiskelijoille Lounais-Ugandan Mbararassa, jossa uskovat opiskelijat järjestivät kokouksen yliopistorakennuksessa.

Yksi opiskelijoista oli pastori Timothyn entisiä oppilaita ja hän oli nyt valmistumassa tohtoriksi, joten oli mahtavaa nähdä jo työn hedelmää.

TOP Radio Uganda

TOP Radio Uganda

Kiersimme myös koululuokissa esittäytymässä ja esittelemässä Suomea ja lapset ottivat meidät innolla vastaan. Oli myös sydäntälämmittävää nähdä opettajien antautuneisuus ja rakkaus, jolla he näitä vaikeista taustoista tulleita lapsia kohtasivat.

Pastoripariskunta ja muu henkilöstö osoittivat suurta kiitollisuutta käyntimme vuoksi ja sanoivat käynnin tuoneen heille suurta siunausta. He toivoivat saavansa nähdä meitä jälleen.

Näimme yhteisön valtavat tarpeet, mutta olimme myös siunattuja nähdessämme, kuinka pienempikin avustus auttoi heitä eteenpäin ja kuinka kiitollisia he olivat kaikesta. Kaikki toiminta tapahtuu käsin ja huomasimme, että jotain koneita siellä kipeästi tarvittaisiin. Pastori huikkasikin meille, että seuraavalla kerralla tullessanne ”ottakaan matkalaukkuun mukaan traktori”.

Edetään rukoillen ja katsotaan, mitä Herra avaa.

Kiitos kaikille, jotka olette oma-aloitteisesti lahjoittaneet tähän työhön!

Haluaisitko Sinä osallistua työhön esim. lahjoittamalla varoja?

 

2024 © Ruach Finland ry